Atmosfera stabilnija nego juče

Na Jarinju i Brnjaku, dva administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji gde je juče bilo prilično tenzično, danas je mnogo mirnije. Međutim, putevi su i dalje blokirani i nema putničkog saobraćaja osim prelazaka pešice. Na trećem prelazi, Merdare, su već gužve za probne RKS tablice.

U neposrednoj blizini prelaza su, kavlja Kossev, kao i juče raspoređene specijalne jedinice kosovske policije (ROSU), dok pojedinci na Tviteru navode da je konvoj od oko 15 oklopnih i policijskih vozila krenulo ka Jarinju.

IZVOR: TW / @Stevan077

Kossev navodi da je na Brnjaku mirno, da je jedan broj građana okupljen, i da se očekuje da pristigne još ljudi.

- Nije ih uplašio jučerašnji suzavac, to su mi rekli. Nastavljaju da blokiraju dok se ne reši. Stiglo je pojačanje blindiranih vozila, oko pet. Oni se nalaze na prvom punktu, oko dva kilometra niže od prelaza. Oni su upravo napravili novi punkt i ne dozvoljavaju ljudima da dođu gore, to jest u pojasu od dva kilometra ka samom prelazu. Najviše okupljenih je kod mosta odakle ne mogu gore. Na samom prelazu je mirno - javlja Kossev.

I na Jarinju je mirno bilo i tokom noći i jutros.

IZVOR: TW / @Stevan077

Inače, nisu samo specijalne policijske jedinice te koje se smenjuju. Na prelaze se od juče upućuju zaposleni u pojedinim institucijama koji smenjuju jedni druge.

Autor: redportal.rs

#Jarinje

#albanskih

#konvoj

#novi

#specijalaca

#stigao