Mladić zadržan u pritvoru zbog nasilničke vožnje povodom čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola

Pripadnici MUP Uprave saobraćajne policije na auto-putu Beograd-Šid, na Novom Beogradu, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim presretačem zaustavili su vozača koji je vozio brzinom 167,3 kilometra na čas.

Vozač nije postupio po naredbi policijskih službenika i nije zaustavio vozilo, već se isključio sa auto-puta i dva puta prošao kroz crveno svetlo bežeći od policije.

Alko-testiranjem je utvrđeno da ima 1,33 promila alkohola u organizmu.

Daljim istraživanjem i korišćenjem uređajem za detekciju psihoaktivnih supstanci utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika.

Protiv 21-godišnjeg vozača automobila BMW policijski službenici podneli su prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje.

Na delu puta gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, mladić je upravljao brzinom od 167,3 kilometra na čas.

Prekršajni sud ga je osudio na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 300.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom i 25 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola. 

MUP apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda.

Autor: redportal.rs

#bezanje od policije

#mladic vozio 160 na sat

#pijan bezao od policije