Oni koji ne vole našu himnu na to imaju pravo, ali...

Poslednjih dana u Republici Srbiji aktuelizovano je pitanje himne, kojom je 1. septembra otpočela nastava u novoj školskoj godini u svim školama Srbije. Bože pravde je postala pesma o kojoj postoje brojni sporovi, a pojedinci osporavaju njen legitimitet kao zajedničkog obeležja svih građana Srbije.

Danas se na ovu temu obratio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je na svom zvaničnom Instagram nalogu objavio video u kome govori o važnosti poštovanja državnih simbola, ali i tolerancije prema onima koji ne gaje lepe simpatije prema tim simbolima.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

- Demokratija ne znači samo vladavinu većine, već i poštovanje prava manjine, prava i na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova. Zato ću uvek braniti one koji ne vole našu himnu Bože pravde, koji nisu oduševljeni našom crveno-plavo-belom trobojkom, jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima, obeležjima i svečanim pesmama odnose - započeo je Vučić svoje izlaganje.

Nakon toga, osvrnuo se na organizacije koje su iskazale potpuno nepoštovanje prema državnim simbolima, prenebregavajući odgovornost koju imaju prema građanima i javnosti.

- Ali smatram da je sramota i da nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji vređaju na najgori i najbesmisleniji mogući način sve ono što predstavlja jedinstvo i zajedništvo naše zemlje - i našu himnu i našu zastavu. Posebno u trenucima kada smo izloženi velikim pritiscima i kada očekujemo još veće pritiske po pitanju opstanka celovitosti naše zemlje. Zato pozivam sve ljude da se ujedinimo, da razlike ostavimo po strani i da svi stanemo uz našu himnu Bože pravde. Živela Srbija - zaključio je Vučić.

Autor: redportal.rs

#Vučić

#vučić bože pravde

#vučić himna

#vučić himni

#vučića

#vučiću