Na ovo se čekalo godinu i po dana

Medicinska škola u Nišu Dr Milenko Hadžić promenila je naziv u Dr Miodrag Lazić, na osnovu rešenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Informacija o promeni naziva škole objavljena je na zvaničnom sajtu škole.

Pun naziv škole u Zetskoj ulici u Nišu od školske 2021/22 godine biće Medicinska škola Dr Miodrag Lazić. Ideja je nastala neposredno nakon smrti čuvenog lekara.

Inače, ovu inicijativu ranije je podneo direktor škole Miroslav Savić. - Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak - rekao je Savić ranije.

Podsetimo, dr Miodrag Lazić, poznati srpski hirurg iz Niša preminuo 14. aprila 2020. godine je u 65. godini od koronavirusa, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Smrt dr Lazića potresla je celu Srbiju i Republiku Srpsku, gde je tokom rata od 1992. do 1996. godine spasio nebrojeno mnogo života. U svom oproštajnom pismu naveo je da je otišao časno i pošteno, i da mu čast i ponos nisu dozvolili da se skloni.

Autor: Kurir

#Niš

#hirurg

#miodrag lazić

#ŠKOLA