Zamenik gradonačelnika Beograda je najavio.

Kanalizaciona crpna stanica Krnjača , kojom će biti rešen problem kanalizacije na levoj obali Dunava, biće gotova do marta sledeće godine, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ističući da će zahvaljujući tome oko 80.000 stanovnika leve obale Dunava dobiti kanalizaciju posle, kako kaže, deceniju praznih obećanja.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će se do kraja septembra ili početkom oktobra raspisati tender za izgradnju 90 kilometara nedostajuće kanalizacije na levoj obali Dunava, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda.

Kaže da će se, prema ugovoru koji Grad Beograd ima sa Evropskom investicionom bankom, do decembra izabrati izvođač i podseća da se u okviru ugovora gradi oko 90 kilometara kanalizacije, te da je već izgrađeno oko 7,5 kilometara u naselju Braća Marić.

- Time će skoro 80.000 stanovnika leve obale Dunava konačno dobiti kanalizaciju posle deceniju praznih obećanja - rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova u vodovodu Krnjača 2.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je na levoj obali Dunava zavšen novi Dom zdravlja, te da se radi vrtić, a zgrada starog Doma zdravlja pretvara u opštinski uslužni centar.

Vesić je poručio i da sledeće godine počinje izgradnja mosta kod Ada Huje, kao i da je predviđen prostor od 11 hektara pored stadiona Borča za izgradnju novog sportskog centra.

- Gradićemo otvoreni i zatvoreni bazen, malu halu, opredelili smo lokaciju za izgradnju gimnazije, tako da leva obala Dunava konačno ima pažnju grada i ovde će ljudi biti tretirani isto kao i svi drugi građani Beograda - poručio je Vesić.

Autor: redportal.rs

#Ada Huja

#Goran Vesic

#Krnjača

#kanalizacija