Šalju predlog novih ugovora

Korisnici usluga pojedinih banaka dobili su rana obaveštenja o novim taksama koje im predstoje u narednim mesecima. Na listi novih naknada su i one koje se odnose na korišećenje platnih kartica.

Ukoliko ne pročitaju do kraja i pažljivo spisak svih promena koje banke šalju kao predlog novog ugovora, klijentima banaka može da promakne da zaboravljanje PIN-a, zamena kartice po hitnom postupku, ili blokada - mogu da budu neočekivan i neprijatan udarac po džepu.

Kome se dogodi da izgubi karticu, ili mu bude ukradena, za zamenu kartice po hitnom postupku moraće da plate 600 dinara, a svaka zamena kartice po zahtevu klijenta košta od 300 do 600 dinara, u zavisnosti da li je platna ili kreditna plastika. Verovatno većina u ovakvom slučaju blokira karticu da spreči krađu, ali zato nakon toga sledi tarifa za deblokadu - još 600 dinara.

Slanje opomene koštaće 300 dinara. Ako klijent želi da zameni PIN na bankomatu svoje banke, što mnogi često rade da bi lakše upamtili broj, to će ih sada koštati 100 dinara. Za isplatu novca sa bankomata drugih banaka, takođe je u najavi skuplja taksa, od najmanje 200 dinara po transakciji, piše Mondo.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Bankomat

#banka

#cena

#kartica

#naknada

#usluga