Srpskoj povratnici, pored svega što je preživela, sada i obijen i ispreturan stan

Kako prenosi portal Kossev, srpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić. kojoj je obijen i ispreturan stan, izjavila je za RTS da je prvo pomislila da se neko uselio u stan u kome živi, kao i da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela. Ipak, čvrsto poručuje da ostaje u Đakovici.

RTS je uživo izveštavao iz njenog stana. Dragica je objasnila da se tog dana vratila iz Kline, kada je zatekla svoj stan obijen:

Jeste mi bilo neprijatno, nosim kese, hranu donosim iz Kline iz sela, kupujem u Klini, jer ovde mi ne daju da kupujem hranu i kada sam videla otvorena vrata ja sam se iznenadila.

Ona je istakla da je prvo što je pomislila da joj se neko uselio u stan:

Kada sam nogom otvorila vrata, vidim da niko me ne dira i prvo sam primetila da mi je kamera nestala i papiriće po podu. Policija je došla, odmah je napravila uviđaj. Njih desetak su bili, komandir policije je bio, rekao je da će da se sredi i da smiri situaciju. Ali vrata kada su videli kakva su oni su se zapanjili. Kada sam im rekla da su mi uzeli kofer sa garderobom crnom, što je nosim za ocem, jer mi je otac umro oni stali ljudi smešno im je bilo, ali im nezgodno da se smeju.

Naglasila je da ovo nije nije jedina neprijatnost koju je doživela, da je tu bilo i lupanje vrata, kamenovanje i lepljenje slika. Takođe je istakla da ostaje pri tome da živi u Đakovici.

Opština je takođe i podnela tužbu protiv nje:

Uzeli su mi vrata, još ne daju da se postave vrata. Svi imaju ovde blindirana vrata u ulazu, samo ja nemam. Vratili su mi vrata, ali mi ne daju da ih postavim. I ne daju mi da renoviram stan, kažu da je to opštinski stan, nije tvoj i ne možeš da ga renoviraš i da vrata postaviš.

Navela je da u čitavom gradu nema nikoga ko bi joj pomogao. Kaže da svi samo ćute i ništa ne govore.

Autor: kossev.info

#Dragica Gašić

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#albanci

#obijanje

#pljačka

#upad

#Đakovica