Drugog dana posete visoke američke delegacije u Beogradu, Ričard Grenel čvrsto uveren u uspeh brojnih projekata

BEOGRAD: Privredne komore Srbije i tzv. Kosova potpisale su danas zajedničku izjavu na osnovu koje će biti formiran zajednički tim za ekonomsku saradnju koji bi činili poslovni lideri i stručnjaci koji se bave ekonomskom normalizacijom.

Zajedničkom izjavom, koju su potpisali predsednik PKS Marko Čadež i predsednik kosovske privredne komore Berat Rukići u ambasadi SAD u Beogradu, predivđeno je da tim ima kancelariju u Prištini i Beogradu.

Grenel: Ovo nisu reči na papiru, već posao za ljude

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je da sporazum iz Vašingtona i dogovori danas postignuti u Beogradu nisu samo reči na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mesta i razvoj privatnog sektora.

Ne bismo bili ovde da nije predsednika Trampa, koji je verovao da nešto drugo može da se desi. Verovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovorim. Ovo nisu samo reči na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive - poručio je Grenel i istakao da je to poruka za srpske građane.

Grenel novinarima: Obožavam skepticizam, držite nas za reč

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je danas novinarima, u ambasadi SAD, da "obožava skepticizam", kakav je podrazumevalo pitanje jednog novinara na pres konferenciji - šta je danas uz posredstvo SAD novo potpisano po pitanju saradnje srpske i kosovoske privredne komore, kada već postoji sporazum iz 2013. godine.

- Obožavam skepticizam i treba da budete skeptični, da ovo ne bi ostale samo reči na papiru - rekao je Grenel.

Nakon sastanak u američkoj ambasadi, sledi i sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog Trampovog savetnika Ričarda Grenela.

Autor: Tanjug / Redportal.rs

#DFC

#Grenel

#Priština

#SAD

#Srbija

#Vučić

#beograd

#tramp