Ranku su polomljena dva rebra i nije mu dozvoljeno lečenje u Kosovskoj Mitrovici

KIM: Kako prenosi portal Novosti, Ranku Baciću iz sela Dolac kod Kline, kojeg su pre tri dana pretukla četvorica Albanaca na putu od njive ka kući, polomljena su dva rebra. Napadnut je kada je došao u svoj rodni kraj iz Velike Plane, gde je interno raseljen, da izvadi lična dokumenta.

Povrede su utvrđene danas lekarskim pregledom u pećkoj bolnici, gde ga čuvaju pripadnici kosovske policije. Međutim, danas je odlučeno da mu se ne dozvoli dalje lečenje u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Božidar Šarković, predstavnik Srba iz Kline pomogao je i pritekao u pomoć Ranku Baciću. Do ga je obilazio u bolnici rekao je da se nada da će mu biti dozvoljeno da nastavi lečenje u Mitrovici.

Takođe zbog posete i pomoći koju je davao povređenom Ranku, Božidar je izjavio da ga je ispitivala policija čak dva sata:

Interesovali su se zašto pomažem Ranku, zbog čega sam ispratio posetu direktora Kancelarije za KiM, kao i zašto sam na društvenoj mreži objavio da je Ranko pretučen. Rekao sam im da bi bilo bolje da se potrude da pronađu one koji su pretukli Ranka Bacića umesto što meni postavljaju besmislena pitanja.

Autor: www.novosti.rs

#Klina

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Mitrovica

#Ne dozvoljavaju lečenje

#Srbin pretučen

#hapšenje

#policija

#povređen