Zbog virusa ranije na raspust! 😷

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da, počev od srede, i srednjoškolci i osnovci imaju tri dana raspusta. Takođe, doneta je odluka o zabrani okupljanja više od pet ljudi u otvorenim i zatvorenim prostorima, prenela je dr Darija Kisić Tepavčević. Gotovo u svakom gradu naše zemlje je svakoga dana potvrđeno bar nekoliko slučaja, dodala je članica Kriznog štaba.

Prvobitno je trebalo da na raspust idu samo osnovci, 11, 12, 13. da bude jesenji raspust, odlučili smo da na raspust idu i deca iz srednje škole, i na podruju centrale Srbije i Vojvodine.

Foto: Unsplash.com

Prethodne nedelje je ukupno potvrđeno prisustvo virusa kod 248 dece, od toga je 151 bilo iz srednje. U prva četiri dana ove nedelje infekcija je potvrđena kod 202 osobe, 74 iz osnovne i 128 iz srednje. Od početka škole kod 708 đaka je potvrđen virus, prenosi Kisić Tepavčević. Navodi da je stabilna epidemiološka situacija u školskoj sredini pre svega zbog odgovornog ponašanja dece i nastavnika. Najmanje je u osnovnim školama i najmanje u najnižim razredima, istakla je.

U Beogradu je 14% dnevno zaraženih sa opštine Novi Beograd, 13% Zemun, Zvezdara i Čukarica oko 11%.

Autor: rs.n1info / Redportal.rs

#coronavirus