Žene menjaju svet

Drugi Samit žena lidera pod nazivom Žene menjaju svet okupio je juče na Belom dvoru više od 100 žena lidera kako iz privatnog tako i javnog sektora.

Prema rečima Danijele Golić cilj ovog Samita je umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji, njihova edukacija i razvoj ličnog brendinga i liderskih veština koje svaka od žena može i treba da unapred kako bi bila još uspešnija u svom poslu.

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Događaj je otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije koja je ovom prilikom istakla da su čak i istraživanja Svetskog ekonomskog foruma pokazala da su i ugodini pandemije žene podnele najveći teret, ali da su bile najhrabrije da se izbore sa svim izazovima.

- Žene su u prošloj godini imale mnogo više obaveza i izazova, ali su pokazale da u sebi imaju tajurođeni instinkt da nađu rešenje za svaki izazov i da se sa lakoćom nose sa svakom teškomsituacijom. Ovaj Samit je podrška liderkama i naravno liderima da nastavimo da stvaramo i radimojoš bolje. Mislim da nam je krizni menadžment u krvi i to smo svi pokazali u prošloj godini izborivši sesa svim problemima i verujem da je ovo godina uspeha i godina žena – izjavila je Tatjana Matić.

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Na Samitu su održana i 2 panela na kome su svoje iskustvo podelile uspešne žene koje su se usvom poslovnom razvoju često susretale sa izazovima tema kao što su: Žene lideri današnjice“ i Važnost ličnog brendinga u poslovanju.

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

U okviru panela Žene lideri današnjice govorila je Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan zanapredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu,predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstvakompanije Comtrade, Natali Delić direktor Direkcije za strategiju i digital Telekoma Srbije.

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Na panelu Važnost ličnog brendinga u poslovanju govorila je Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

- Za ženu je najvažnije da veruje u sebe i svoj rad i da se stalno usavršava i poslovno i duhovno razvija.Oduvek smo u poslu bile opreznije i pune kompromisa u odnosu na muškarce. Ovaj Samit slavi ženelidere i njihove uspehe, a za žene koje počinju u biznisu poruka je da budu malo hrabrije u onome štorade jer sasvim je sigurno da žene menjaju svet, samo nekad nismo toga svesne i potrebna nam jemala podrška – izjavila je Danijela Golić na 2. Samitu žena lidera.

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Foto: samitzenalidera.com/Jelena Ilic

Autor: samitzenalidera.com

#beli dvor

#panel

#preduzetnice

#samit zena lidera

#zene