Ovaj događaj je veče za inspiraciju, povezivanje i sinergiju

Drugi Samit žena lidera održao se danas na Belom dvoru uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Tema ovogodišnjeg samita je Women Leading Change, a prema rečima Danijele Golić, osnivača Samita, ovogodišnji događaj bio je veče za inspiraciju, povezivanje i sinergiju. Događaj je zvanično otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Foto: redportal.rs

- Posebno mi je drago što današnji događaj ima za cilj osnaživanje žena na polju soft skilsa i digitalnog marketinga, budući da su u pitanju neophodni alati za bilo koji preduzetnički poduhvat ili lidersku poziciju u okviru velike kompanije ili institucije - rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjana Matić na otvaranju Samita.

Video: redportal.rs

Prema rečima Danijele Golić, kao i mnogo puta do sada, u periodu velikih promena i kriza i period za njima je pokazao da je svaka kriza prilika za rast i razvoj i da je svaki izazov test za budućnost.

- Prošla godina je bila specifična po mnogo čemu i mnogo žena se našlo na raskrsnici: kako opstati, šta promeniti, šta poboljšati da se poslovanje ne ugasi. Sve to nam je pokazalo da ako smo jedna drugoj podrška, možemo mnogo toga da postignemo na ličnom i profesionalnom planu. Zato smo nakon Samita u septembru prošle godine osnovali i Akademiju Samita žena lidera, koju je već u prva 2 meseca pohađalo oko 150 žena. Ključne teme bile su soft skills i digitalni marketing, upravo one teme koje su ženama u biznisu neophodne – istakla je Danijela Golić.

Video: redportal.rs

U decembru prošle godine Samit žena lidera je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja paketića za mališane bez roditeljskog staranja. Ova akcija je pokrenuta u 10 gradova Srbije, gde je prikupljeno više od 600 paketića za najmlađe kojima je to bilo najpotrebnije. 

U martu ove godine organizovale su Biznis mentor program, za koji se prijavilo više od 250 žena.

- Među nama je dosta žena koje iza sebe imaju decenije uspešnog rada i ogromno iskustvo. Upravo one svoje znanje prenose polaznicama Biznis mentor programa. Jedna od polaznica Biznis mentor programa je i Jasna Dragojević, osnivač Welcome to Mimoland, digitalnog i fizičkog koncepta koje putovanje avionom pretvara u edukativno zabavno iskustvo za celu porodicu. Jasna je posao pokrenula uz podizanje kredita u Abu Dabiju, a kroz naš Biznis mentor program je dobila znanja i mogućnost da aplicira za programe prodrške ženskom preduzetništvu u Srbiji i mogućnost da svoje proizvode plasira i na našem tržištu – izjavila je Danijela Golić, koja kaže da su je upravo ovakvi primeri dobre prakse motivisali da za 2. Samit dovede ekskluzivne govornike, žene koje iz svog iskustva mogu govoriti o izazovima sa kojima su se susretale kroz teme kao što su: Žene lideri današnjice i Važnost ličnog brendinga u poslovanju.

Video: redportal.rs

U okviru panela Žene lideri današnjice govorila je Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade, Natali Delić, direktor Direkcije za strategiju i digital Telekoma Srbije. Na panelu Važnost ličnog brendinga u poslovanju govorila je Ana Mirković, suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.

- Iskreno verujem da je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, biznise i žene koje mogu da nas naslede i da damo priliku onima koji počinju ili su u fazi rasta i razvoja - istakla je Danijela Golić, koja veruje da će i ovaj 2. Samit biti polazna osnova za umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji i pokretanje nekih novih humanitarnih akcija.

Autor: redportal.rs

#Samit

#beli dvor

#žene lideri