Iz kuće izlazite samo ako morate 🙂

Toplo vreme koje nam se smeši početkom ove nedelje ima i svoje loše strane, UV indeks na skali je sve bliži crvenoj boji.

Danas se očekuje visok UV indeks na severu Srbije. Od Palića do Beograda, Smederevske Palanke, Loznice i Valjeva, Negotina, Banatskog Karlovca, Vršca i Velikog Gradišta.

Sutra se već očekuje znatno lošija situacija, svi delovi naše zemlje biće u naradžastom meteo-alarmu i crvenom. Potreban je oprez gde god da se nalazite, međutim, najjači indeks (8) očekuje se u Loznici, Sjenici, Kruševcu, Ćupriji i Vranju.

Danas će biti relativno nepovoljni uticaj vremenskih prilika na hronične bolesnike. Naročiti oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje, razdražljivosti i poremećaja sna. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

Kako Telegraf.rs piše, sutra će očekivana biometeorološka situacija izazivati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i respiratornim bolesnicima. Bolovi u mišićima i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije.

Autor: Telegraf.rs

#meteropate

#vreme

#zračenje