Ponovno uvođenje vojnog roka jako složeno pitanje

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka složeno pitanje, ali da je dosta toga urađeno, počev od različitih analiza do rasprave koja se uveliko vodi u najširoj javnosti.

- To je tema koja je složena i tema u kojoj imate mnogo faktora na koje treba obratiti pažnju, od toga kakvi su naši kapaciteti za obuku, u kakvom su stanju kasarne u kojima bismo sprovodili obuku, koliko to košta, do toga kakve su potrebe vojske i šta je to što smo kao zemlja za ovih desetak godina izgubili, a izgubili smo puno - naglasio je ministar.

Taktička vežba s bojevim gađanjem srpskih i ruskih specijalaca održana je danas na poligonu Orešac u prisustvu ministra odbrane Nebojše Stefanovića, načelnika Generalštaba Milan Mojsilović, zvaničnici ruskog ministarstva odbrane Nikolaj Pankov i Aleksandar Fomin, kao i ambasadora Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ministarstvo odbrane podseća da je to bio završni segment sedmodnevne obuke pripadnika 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije i 2. brigade Specnaza Oružanih snaga Rusije.

Autor: Tanjug AP

#Ministarstvo odbrane

#Nebojša Stefanović

#Srbija

#vojska