Ruski ambasador demantovao Jovanovićeve tvrdnje

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izneo je danas tvrdnje da je grupa ruskih agenata pre 2 godine ugrozila bezbednost njegove ćerke, sipavši joj beli prah u piće.

Jovanović je rekao da je o ovom događaju do sada ćutao jer je takav bio dogovor sa policijom, dok je sada odlučio da izađe u javnost zbog činjenice da je revoltiran jer je policija otkazala zaštitu za njegovu decu.

- Došli su ljudi iz Uprave za obezbeđenje ličnosti i obavestili me da ukidaju obezbeđenje za moju decu. Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: "Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!" I vratio sam obezbeđenje - kaže Čedomir Jovanović za Blic

Stoga je i sam Čedomir Jovanović sada odlučio da prestane da koristi usluge obezbeđenja od strane policije, koje mu je dodeljeno još 2001. godine nakon što je ispod njegovog automobila bila postavljena bomba.

On je dakle odlučio da sada sa javnošću podeli događaj iz 2019. godine kada je, prema njegovim rečima, bila ugrožena bezbednost njegove ćerke.

- U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u Mek, a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je 1 od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih - tvrdi Jovanović.

On je naveo da je kasnijim analizama utvrđeno da je u piće bila ubačena supstanca MDMA, odnosno ekstazi.

Kako je rekao, ovo je samo 1 u nizu neprijatnih događaja kojem su bili izloženi on i njegova porodica u prethodnim godinama.

Međutim, ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko demantovao je danas na oštar način Jovanovićeve reči.

- Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima koji zdravo rasuđuju i ne zaslužuje nikakvih komentara - kratko je rekao Harčenko za Sputnjik.

Ni lider LDP-a nije ostao dužan, pa je uzvratio tvrdnjama da Srbija nije 1. zemlja u kojoj ruska strana vrši nasilje koje kasnije demantuje. Takođe, on je rekao da njegovo dete nije prvo u Srbiji preko koga je ruska strana pokušala da disciplinuje oca.

- Sa mnom to tako ne može, a drugi neka kažu šta misle. Ako smeju! Za mene to nije pitanje izbora, već slobode i prava da u njoj živimo po našim, srpskim, a ne ruskim pravilima, i u skladu sa našim, a ne ruskim interesima. Siguran sam da je naša potreba za normalnim životom u miru sa svima koliko srpska, toliko makedonska, albanska, bošnjačka, hrvatska, evropska, svetska pre ni posle svega i ruska. Ali ne Rusije novičoka, vec Rusije Navaljnog i svih onih koje on simbolizuje iz zatvora u koji bi i moju zemlju da zatvore. Recite ambasadoru da piše srpskom MUP-u, a ne medijima, jer on danas ćuti da ne bi rekao 3 ruska imena koja vrlo dobro zna kao što ih zna i ruska ambasada - zaključio je Jovanović.

Autor: redportal.rs

#čeda rusija

#čeda ruski

#čedina ćerka

#čedinoj ćerki

#čedinu ćerku