Od jula će biti dozvoljene SVADBE

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 918 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 10.225 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 18 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 127 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 834 pozitivna slučaja, 137 pacijenata na respiratoru i 19 preminulih osoba. Prethodnog ponedeljka broj novozaraženih je bio 1.249.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da, iako nam se pandemija bliži kraju, moramo ostati oprezni. To podrazumeva da ćemo zaštitne maske morati nastaviti da nosimo u narednih 3-6 meseci, dok se stanje potpuno ne stiša.

On je istakao da je najvažnije ostvariti cilj da do kraja juna bude preko 3.000.000 vakcinisanih građana Srbije. Ukoliko se dostigne takav procenat imunizacije, od jula bi život mogao da se normalizuje, a to uključuje i održavanje velikih proslava poput svadbi.

- Veoma je važno da sada budemo disciplinovani i da ne idemo sa prebrzim popuštanjem mera jer su neke zemlje koje su imale dosta revakcinisanih a brzo popustile mere imale probleme, jer su im ostali džepovi infekcije - izjavio je Đerlek.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih