Novo smanjenje broja pacijenata na respiratoru

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.145 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 13.688 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 29 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 171 pacijent.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 1.987 pozitivnih slučajeva, 183 pacijenta na respiratoru i 30 preminulih osoba.

Vakcinacija se u našoj zemlji odvija po planu, kako kažu stručnjaci. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da ćemo u toku ove nedelje doći do 2.000.000 vakcinisanih građana Srbije 1. dozom cepiva.

U toku sutrašnjeg dana očekuje se zasedanje Kriznog štaba, nakon jučerašnjih konsultacija premijerke Ane Brnabić sa medicinskim delom. Na sednici će biti odlučeno da li treba da dođe do popuštanja mera protiv epidemije.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#preminulih

#umrlih