Ovu jednokratnu pomoć građani će moći da potroše na način koji oni žele.

Novu turu jednokratne pomoći od strane Vlade Srbije svi građani dobiće u maju i novembru. Kao što je prošlogodišnja pomoć od 100 evra građanima pomogla da utroše novac za sebe tako će ovog maja građani dobiti 30 evra koji će moći da potroše na koji god način žele.

Svim penzionerima u Srbiji 6. maja biće isplaćeno prvih 30 evra, a 12. maja počeće isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili. Prijava za jednokratnu pomoć počinje 28. aprila na portalu Uprave za trezor, a preko telefona počeće 5. maja i trajaće do 15. maja.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, imaće svi punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu na dan 23. aprila. Oni koji postanu punoletni između maja i novembra - neće moći da se prijave.

Kako javlja Blic Nezaposleni građani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Isplata novčane pomoći ovoj kategoriji građana, vršiće se automatski, bez prijave, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Кada je reč o Srbima sa Кosova i Metohije, na novčanu pomoć od 100 evra imaju pravo deca do 18 godina starosti, kao i punoletni. Na podršku od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju pravo nezaposleni punoletni žitelji južne pokrajine.

Na ovu pomoć imaju pravo i deca do 18 godina kao i punoletni. Na podršku od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju pravo nezaposleni punoletni žitelji južne pokrajine.

Autor: Blic

#30 evra

#Pomoć

#država

#novac