Osim Srbije u ovoj akciji učestvuje još 30 zemalja

Na teritoriji cele države počinje akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije po nazivom Spid maraton, ova akcija ima za cilj da skrene pažnju vozačima na ograničenje brzine. Srbija nije jedina zemlja u kojoj se ovo održava, po rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina održava se u još 30 zemalja.

U 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije Road pol, među kojima je i Srbija, ove nedelјe će posebna pažnja biti posvećena svim prekršajima koji su vezani za prekoračenje brzine

Ministar je apelovao na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju ograničenje brzine i istakao da 300.000 ljudi godišnje bude kažnjeno zbog prekoračenja brzine.

Sve naše policijske snage će izaći na puteve i merićemo gde god možemo svaku brzinu, kako bismo jasno poručili vozačima da je vreme da uspore i povedu računa o sebi i lјudima koji žive oko njih. Vodite računa, dajte sve od sebe, niko ne može da spreči ono što vi možete. Svaka smrt u saobraćaju je mogla da bude izbegnuta.

Od početka godine u saobraćaju je stradalo 45 pešaka, među kojima je 4 dece.

Evo kako je akcija izledala pre neku godinu.

IZVOR: YT / kanal9tvns

Autor: InfoKG / Redportal.rs

#Ministar

#Saobraćaj

#akcija

#mup