Tek kad polovina građana bude vakcinisana doći će do realnog popuštanja mera.

Da bi mere koje su propisane bile ukinute i da bi nam se život vratio u normalu potrebno je da se ispune neki osnovni uslovi.

Iako su otvoreni tržni centri, a već od narednog ponedeljka deca se vraćaju u škole, Krizni štab tokom nedelje će razmatrati da li treba dozvoliti da se otvore i unutrašnji delovi ugostiteljskih objekata.

Mnoge zabrane su i dalje među strogim merama, poput zabrane okupljanja više od 5 građana. Što znači i da će se i dalje, utakmice održavati bez navijača i da neće biti svadbi. Doktor Tiodorović za Blic kaže:

Da bismo mogli da uklonimo zabrane okupljanja kao što je sada na snazi ne više od 5, i da bismo sve ostale mere eliminisali, potrebno je da na dnevnom nivou imamo dvocifren broj, odnosno da broj zaraženih bude ispod 100.

Doktor Tiodorović ističe da pojedinci ne mogu sami da se bore protiv panemije već to mora biti kolektivna borba. Ono što bi moglo da dovede do smanjenja mera je isključivo vakcinacija. Tek kad polovina građana bude vakcinisana doći će do realnog popuštanja mera.

Autor: Blic / Redportal.rs

#koronavirus

#mere

#vacina