Zajedničkim snagama do bržeg zavšetka

Ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je da će predložiti sutra svom kolegi ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislavu Momiroviću da dve države zajednicki konkurišu za sredstva za završetak autoputa od Beograda do Bara.

Bojanić je to najavio u izjavi za Tanjug na početku dvodnevne zvanične posete Beogradu tokom koje je danas sa ministrakom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović potpisao Memorandum o razumevanju u oblasti energetike.

On je najvaio da će na sutrašnjem razgovoru sa ministrom Momirovićem crnogorska strana predložiti zajednički rad na završetku ovog autoputa.

- To nam je toliko važno da ću sutra imati razgovore sa ministrom Momirovićem, jer ostaje u Srbiji deonica od Požege do granice s Crnom Gorom, stoitnak kilometara. U Crnoj Gori od Mateševa kad se završi ostaće nekih sedamdesetak kilometara i jedna od ideja je da sutra otvorimo tu temu, da li možemo zajednički da konkurišemo pred evropskim fondovima, ili nekiim drugim da to predstavimo kao zajendički projekat i da tražimo finasiranje - rekao je crnogorski ministar.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Srbija

#autoput

#bar boljare

#beograd bar

#požega boljare