Premijerka poručila poslaniku Ujedinjene doline - SDA Sandžaka da mora da poštuje Srbiju

U Srbiji je bar jednom dozom vakcinisano 1,356 miliona građana, a revakcinisano 913.000 ljudi, izjavila je danas u Skupštini premijerka Ana Brnabić.

Takođe, rekla je da se nada da će naredne nedelje moći da se popuste mere pošto sada, kako je rekla, brojke stagniraju.

Ove godine otvaranje bar jednog klastera sa EU

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u skupštini da je Srbija spremna ove godine da otvori bar jedan od ukupno šest pregovaračkih klastera sa EU, kao i da je pripremljeno pet pregovaračkih pozicija.

- Moram da napomenem da je i sam apetit EU za proširenjem nešto manji usled korona virusa. EU ima, za to treba da imamo razumevanja, svoje probleme i druge prioritete u borbi protiv korona virusa. Mi imamo već spremnih pet pregovaračkih pozicija za otvaranje - navela je ona.

Kosovo i Metohija je pokrajina u sastavu Srbije

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas poslaniku Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaipu Kamberiju da je on poslanik Skupštine Srbije i da samim tim mora da poštuje Srbiju, kao i to da je KiM pokrajina u sastavu Srbije.

Premijerka je tako reagovala na prethodnu izjavu Kamberija o tome da je predsednik Aleksandar Vučić pokazao pretenzije Srbije prema Kosovu time što je objavio kartu Kosova sa srpskom zastavom.

Do kraja 2022. godine digitalizacija svih škola

Plan vlade je da do kraja 2022. godine završi kompletnu digitalizaciju škola, odnosno da sve škole budu povezane na internet, i to ne samo računarski kabineti, već sve učionice, i da sve škole imaju digitalne ucionie i udžbenike, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je podsetila da je vlada 2017. godine krenula u kompletnu digitalizaciju obrazovanja, i u povezivanje škola na brzi internet, uvođenje digitalnih učionica i udžbenika.

Dva volontera privedena zbog krivotvorenja podataka

Dva volontera koja su radila na punktu za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu privedena su danas, jer su građane koji se nisu vakcinisali ubacivali u sistem kako bi dobili potvrdu da jesu vakcinisani, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je kazala da je volonterima određeno zadržavanje od 48 sati, navodeći da je jedna osoba već dala izjavu, a druga se nalazi u policijskoj stanici.

Autor: Tanjug

#Ana Brnabić

#Kosovo i Metohija

#šaip kamberi