Srbija među vodećim zemljama u Evropi i svetu

U Srbiji su do sada date 2.169.862 doze vakcina protiv koronavirusa, a 861.826 osoba primilo je i 2. dozu, po čemu je naša zemlja među vodećim zemljama u Evropi i svetu, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Po broju revakcinisanih na milion stanovnika, Srbija se nalazi na prvom mestu u Evropi, a iza nje su Malta, Danska, Švajcarska i Norveška. Srbija se po broju vakcinacija na milion stanovnika, nalazi na 1. mestu u regionu sa 318.882, dok su iza nje Mađarska i Slovenija.

Foto: AP /Andrew Medichini

Po broju revakcinisanih na 100 stanovnika Srbija je u Evropi takođe na 1. mestu, kao i u regionu, gde je za sobom ostavila Rumuniju, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku. Po broju vakcinacija na 100 osoba Srbija se nalazi na 2. mestu u Evropi, iza Velike Britanije, dok je u regionu, po broju vakcinacija takođe na 2. mestu.

Ispred Srbije se u regionu po broju vakcinacija nalazi Rumunija sa 2.426.191 vakcinisanih osoba, dok se iza nje nalaze Mađarska , Hrvatska i Bugarska. Po broju revakcinisanih osoba u svetu, Srbija se nalazi na 7. mestu sa 126.654 osobe na milion stanovnika, a ispred nje su Izrael, Sejšeli, UAE, Čile, Bahrein i SAD.

Autor: Pink.rs

#Evropa

#Vakcina

#koronavirus

#prva

#revakcinacija

#vakcinacija