Prenose svi španski mediji

Na meču između Španije i tzv. "Kosova", koji će se odigrati u Sevilji, biće dozvoljeno isticanje kosovske zastave i intoniranje himne, prenosi danas RTK pisanje španskog medija EL Confidencial.

Pre nekoliko dana Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije, koje ne priznaje nezavisnost tzv. "Kosova", sugerisalo je fudbalskom savezu u ovoj državi da Kosovo ne bi trebalo da se tretira kao suverena država već kao ekipa sa Kosova i Metohije.

Španski mediji tada su javili da na pomenutom meču neće biti istaknuta kosovska zastava, te da himna neće biti predstavljena kao državna, već takođe kao sa teritorije KiM.

Nakon ove odluke iz kosovskog fudbalskog saveza poručili su da će meč igrati samo ako budu dobili jednako poštovanje kao i sve druge reprezentacije i da u suprotnom neće igrati utakmicu.

Međutim, kako prenosi RTK pisanje španskih medija, po novoj odluci španske vlade na pomenutom meču će ipak biti istaknuta kosovska zastava i himna.

Kako prenose, Ministarstvo spoljnih poslova Španije saopštilo je da politički ovo nimalo ne menja stav Španije o Kosovu.

Reprezentacija Španije u 3. kolu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Sevilji dočekaće selekciju FS Kosova 31. marta.

Kosovo je deo Grupe B zajedno sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, 4 reprezentacije, od kojih 3 nisu priznale nezavisnost tzv. "Kosova".

Autor: kossev.info

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#fudbal

#kvalifikacije

#sevilja

#svetsko prvenstvo

#Španija