Gradske vlasti saopštile da su rešile još jedan lokalni problem

Velika divlja deponija koja se nalazila na drvnom prostoru nekadašnje Viskozine fabrike Celuloza uklonjena je minulog vikenda, saopšteno je danas iz gradske uprave.

Prema podacima iz КJP Naš dom sa tog prostora na gradsku deponiju je prebačeno oko 500 kubika raznog otpada, od papira, gajbica do delova nameštaja.

Dvodnevni rad na uklanjanju celokupnog komunalnog i građevinskog otpada uspešno je završen, a sve je urađeno uz saglasnost stečajnog poverenika za Celulozu Bogdane Radlović.

- Grad je uvideo potrebu sanacije divljih deponija zbog čega je КJP Naš dom izradilo 2019. godine katastar divljih deponija, a lokalna samouprava je obezbedila novac za njihovo čišćenje u skladu sa prioritetima. To se pre svega odnosi na one deponije koje se nalaze pored saobraćajnica - navodi se u saopštenju člana Gradskog veća Biljane Filipović.

Ona je navela i da je prošle godine uklonjeno oko 30 divljih deponija, dok će njihovo čišćenje biće nastavljene i u ovoj godini. Dodatno, uputila je apel svim građanima da komunalni otpad odlažu u kontejnere na predviđeni način, a sve u cilju očuvanja i zaštite životne sredine.

Autor: loznickenovosti.com

#Loznica

#deponija uklonjena

#fabrika celuloza