Srpski teniser se požalio na organizaciju Australijan opena

Novi selektor Srbije Viktor Troicki uspešno se kvalfikovao na glavni žreb Australijan opena, prvog Grend slem turnira u sezoni.

Nakon 3 pobede i uspešno završenih kvalifikacija, srpski teniser i novi selektor teniske reprezentacije Srbije, uputio se čarter letom iz Dohe za Melburn.

Ono što niko nije mogao ni da pretpostavi je da će svi igrači završiti u strogom karantinu u trajanju od 14 dana, ukoliko se ispostavi da je na letu samo 1 osoba zaražena koronavirusom.

Upravo se to i desilo. Osoba, za koju se ispostavilo da je pozitivna na virus, je stjuardesa, koja se nalazila na letu iz Dohe za Melburn, u kojem su bili teniseri. Više detalja možete pročitati u tekstu ispod:

U razgovoru za Sportski žurnal, Troicki se požalio na loše uslove, potpuni karantin i nemogućnost treniranja pred turnir:

- Ma haos totalni, užas što se svega tiče. Zatvoren sam 14 dana, ne smem iz sobe da izađem. Nema treninga, nema ništa. Propada mi Grend slem, ne mogu u sobi da se spremim za 5 setova - rekao je srpski teniser.

Foto: Tanjug AP

Troicki je, zatim, prokomentarisao da li postoji mogućnost da se skrati vreme karantina:

- Od toga nema ništa, takva je situacija. Ima nas oko 70 u istoj neprilici i nemamo nikakve naznake da će biti ikakvih promena. Ne verujem da će se to skraćivati. Užas, katastrofa! Da sam znao, ne bih nikad ni dolazio - istakao je on, a zatim dodao:

- Sve pripreme propadaju. Dve nedelje ležanja u krevetu, sigurno je da ću narednih mesec i po dana morati da se vraćam u formu. Sve ovo mi pravi haos u karijeri. Ne da mi se. Opet mi se viša sila desila - rekao je Troicki, koji ističe da ne zna kako se očekuje da trenira u sobi. 

Dan pre, Novak Đoković se založio za tenisere koji su u karantinu i uputio organizatorima posebne zahteve, koji su odbijeni. Više o tome pročitajte iz teksta ispod:

Autor: redportal.rs

#Karantin

#australijan open

#koronavirus

#viktor troicki