Povratak regionalne košarke u Borik

Dvorana Borik narednih 7 dana biće centar regionalne košarke i ugostiće 14 klubova Druge ABA lige, koji će odigrati 3 kola.

Zbog pandemije koronavirusa takmičenje se održava u balonima. Prvi susret je odigran sredinom novembra na Zlatiboru, a drugi će biti održan u Banjaluci, gde ulogu domaćina ima Borac uz podršku Igokee. Utakmice počinju danas, a biće igrana po 3 meča dnevno, dok će sve trajati do nedelje.

Posle dugo vremena grad na Vrbasu biće domaćin jednog velikog takmičenja. Ovaj turnir predstavlja povratak regionalne košarke u Borik, gde su pre 15-ak godina igrane utakmice Gudjir lige. Za ovu priliku renoviran je parket, koji je od sada u novim bojama, koje su izabrali navijači na zvaničnoj Fejsbuk stranici dvorane Borik.

Direktor ABA lige Milija Vojinović pohvalio je organizaciju i veruje da će sve proteći u najboljem redu. Kako prenosi portal Banjaluka.com, izjavio je:

Hvala Borcu i Igokei, koja je finansijski pomogla renoviranje dvorane u kojoj će biti održan turnir. Ove sezone odlučili smo da Druga ABA liga bude igrana turnirski. Prvi je održan na Zlatiboru, gde su odigrana 4 kola, dok će sada u Banjaluci biti odigrana 3. Sistem balona viđen je u NBA ligi, Španiji… Organizacija ovakvog turnira je izuzetno skupa i sigurno je da ekipe imaju izvanredne uslove za smeštaj, trening i odigravanje utakmica, tako da još jedno veliko hvala organizatoru. Nadamo se da će biti kao na Zlatiboru, gde je viđena dobra košarka.

Predsednik Borca Milan Đajić istakao je da je sve spremno za odigravanje 21 utakmice tokom 7 dana:

Poslednje 3-4 godine vredno smo radili da naš grad dobije ovakvo takmičenje. Hvala rukovodstvu regionalnog takmičenja koje nam je ukazalo poverenje da organizujemo jednu ovakvu manifestaciju i zaista je velika šteta što nema gledalaca, iz dobro znanih razloga, jer bi onda to bio veliki spektakl. Nadamo se praznicima sporta u našem gradu narednih dana. Tokom te pomenute 3-4 godine ostvarili smo kontakte i saradnju sa mnogo klubova, a jedan od njih je i Igokea, koja se potrudila da Borac bude u društvu najboljih ekipa regiona. Verujem da ćemo opravdati očekivanja kao domaćini, Banjaluka je uvek bila dobar domaćin i nadamo se da će i sada biti tako.

Direktor Borca Tibor Florjan zahvalio je rukovodstvu ABA lige što je dodelilo organizaciju turnira banjalučkom klubu, te rekao da je sve pripremljeno u kratkom roku, kao i da očekuje da će biti jednako dobro kao na Zlatiboru, a ako ne i bolje. On se osvrnuo na stanje u ekipi koja je ostala bez Tavarijusa Šajna, dok je kao zamena stigao Hejden Lesko, koji će debitovati na sutrašnjem meču sa Sutjeskom.

Doveli smo Leskoa kao zamenu za povređenog Šajna, kojem je operisana Ahilova tetiva, te se nadamo da će biti dostojna zamena. Ono što nas raduje je povratak Draška Kneževića u trening i na prošlom meču Lige BiH upisao je prve minute. Sigurno će biti u rosteru, a trener će odrediti koliko će dobiti vremena u igri. Ne smemo dozvoliti da obnovi povredu kao prošli put, kada smo malo požurili sa njegovim povratkom na teren. Najbitnije je da ne obnovi povredu, a koliko god nam pomogne, biće odlično.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#ABA Liga

#BANJALUKA

#KOŠARKA

#dani košarke