Crno-beli imaju šansu za plasman u finale ABA lige

Košarkaši Partizana nakon pobede u 1. utakmici polufinalne serije ABA lige protiv ekipe Budućnosti, večeras imaju priliku da overe pobedu i plasiraju se u finale ABA lige, ali imaće težak zadatak da savladaju protivnika pred domaćim navijačima u Podgorici.

Pred večerašnji susret trener crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Druga polufinalna utakmica, kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu - rekao je Obradović.

Plejmejker Partizana Aleksa Avramović izneo je svoja očekivanja:

- Veoma zahtevan meč će nas očekivati u Podgorici gde smo već uspeli da ostvarimo tri puta pobedu protiv Budućnosti. Očekuje nas puna hala, i samim tim možemo očekivati kompleksan meč. S obzirom da smo u prošlosti igrali sa njima plej-of utakmice koje su bile tesne i čvrste, možemo reći da se poznajemo odlično. Idemo tamo da pobedimo, da odigramo najbolju moguću odbranu i da igramo dobar napad. Da se vratimo kući, Bože zdravlja, sa pobedom - naglasio je Avramović.

Utakmica je na programu od 18.00 časova, a crno-beli su u 1. meču slavili rezultatom 78:67.

Autor: redportal.rs