Srpski stručnjak ostavio veliki trag u Superligi

Kako navode mediji u Bosni i Hercegovini Hajduk iz Splita je spreman da dovede trenera iz Srbije! Sjajne igre Radničkog iz Kragujevca nisu ostale neprimećene, pa je tako 41-godišnji Feđa Dudić na meti velikana iz Hrvatske. 

Dudić je tokom sezone preuzeo Radnički i doveo je ekipu do polufinala Kupa Srbije, ali i do takmičenja u plejofu Superlige. Trenutno je tu Radnički sa 50 bodova izjednačen sa Vojvodinom na četvrtom mestu i juri plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, a nakon ove godine u Šumadiji mogao bi da se spakuje za Dalmaciju. 

Nakon što je nedavno smenjen Mislav Karoglan i nakon što je Hajduk objavio da će do kraja sezone tim voditi Jure Ivanković traži se rešenje za sledeću sezonu. Sada su "bili" ispali iz trke za titulu sa Rijekom i Hajdukom, a nadaju se da bi Livaju i momke mogao konačno do trofeja da dovede upravo Dudić, piše Mondo.

On na klupi Radničkog ove sezone na 24 utakmice ima 17 pobeda, jedan remi i šest poraza. Trenersku karijeru je počeo 2017. u GOŠK-u iz Gabele, a sa najvećim uspehom vodio je Velež. sa kojim je osvojio jedan kup Bosne i Hercegovine. U igračkoj karijeri je nastupao kao napadač, najveći trag je ostavio u Travniku gde je bio i najbolji strelac Premijer lige BIH, a 2002. godine je sa zagrebom osvojio titulu u prvenstvu Hrvatske! Odigrao je tada kao mlad špic samo dva meča, ali je ekipa predvođena Ivicom Olićem uspela da dođe do trofeja. 

Autor: mondo.rs