Srbija će u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu igrati protiv SAD, Australije i Francuske

Kako prenosi portal Mondo, Srbija će igrati protiv Amerike pred Olimpijske igre. Košarkaška reprezentacija učestvovaće na turniru u Abu Dabiju i tamo će odmeriti snage sa američkom selekcijom i sa Australijom. Pre tih mečeva igraće i protiv Francuske u sklopu priprema za najveće sportsko takmičenje.

Kako je naveo selektor Pešić:

Najverovatnije idemo u Abu Dabi, na turnir. Tamo ćemo igrati prvo sa Australijom, pa Amerikom. Poslali su ponudu da se potpiše ugovor, uslovi koje smo dobili su fantastični. Savez bi trebalo to sa njima da potvrdi, ali najverovatnije tamo idemo. Sa Francuzima igramo na oproštaju Tonija Parkera 12. jula u Lionu, pa onda ide Abu Dabi 15, 16 i 17. jula. To je to za sada.

Postoje spekulacije već neko vreme da će Amerikanci doći u Pariz sa najvećim zvezdama i da će igrati Lebron Džejms, Kevin Durent, Stef Kari i mnogi drugi. Što se Australijanaca tiče izvesno je da će na spisku biti bivši igrač Partizana Dante Egzum, kao i mladi Džoš Gidi koji ima probleme sa zakonom u poslednje vreme. Francuze bi mogao da predvodi Viktor Vembanjama.

Glavno pitanje za sve u Srbiji je ko će se naći na spisku selektora Pešića? Svi se nadamo Jokiću, Miciću, Bogdanoviću i drugima. Aleksa Avramović je na to imao ovo da kaže:

Nadam se i ja, duboko u sebi to želim. Realno, biće odziv dobar. Nije najboljih i najkvalitetnijih 12 ono što će najbolje da se pokaže na terenu. Idemo na nove pripreme, nova hemija, biće lepo i naporno.

Autor: Mondo.rs