Savez neodlučan

U Sarajevu je u ponedeljak započeta, ali i neslavno završena sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Zmajevi su i dalje bez selektora.

Za najozbiljnije kandidate za novog selektora Bosne i Hercegovine i naslednika Dušana Bajevića navode se nekadašnji kapiten reprezentacije Sergej Barbarez i bugarski stručnjak Ivajlo Petev. Čini se da svi članovi Izvršnog odbora imaju svoje želje kada je u pitanju novi selektor i da su daleko od toga da se slože jer je i ovaj pokušaj izbora propao nakon što je sednica prekinuta.

U ponedeljak nije došlo do dogovora, a nova sednica mogla bi da bude održana već u utorak.

View this post on Instagram

A post shared by Reprezentacija BiH (@bih.national.team)

IZVOR: IG / @bih.national.team

Vico Zeljković je nakon kraha sastanka održanog u ponedeljak za glavnog krivca što je reprezentacija i dalje bez selektora imenovao sadašnjeg predsednika saveza Elvedina Begića.

- Imamo katastrofalnu situaciju, gospodin Begić je kriv za propast sednice jer nije želeo da se izabere selektor. Bilo je mnogo napisa o samim kandidatima i procesima, formirana je komisija koja je nakdando formirala stručnu komisiju koja je trebalo da predloži određene kandidate i da ta komisija izabere one za koje smatra da su najbolji. Data su dva predloga i to dva dobra predloga i bio je posao da se ide do kraja i da se jedan izabere. Komisija je donela jedinstven stav u vidu gospodina Peteva da on bude predlog za selektora - rekao je Zeljković.

Autor: Redportal.rs

#fudbal

#reprezentacija bosne

#savez