Ništa od dovođenja Birmančevića, delije blokiraju transfer

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas u opširnom razgovoru sa medijima o potencijalnim pojačanjima da je Zvezda vrlo ozbiljno "zagrizla" u dovođenju Duška Tošića.

- Razgovorao sam sa Duškom. Jeste, on nam je velika želja. Nedostaju nam levonogi igrači, on nam treba kao igrač i ličnost. Može da igra štopera i beka. Rekao sam mu da ne smemo da se takmičimo sa Bešiktašom, već da nam on treba ovde. Da dođe i da se sprema za novu funkciju. To je velika želja trenera Dejana Stankovića - rekao je Terzić.

Na ovaj način mogla bi da se ostvari velika dugogodišnja želja navijača Crvene zvezde, koja je posebno podgrejana kada je Duško Tošić početkom ove godine došao u Beograd da trenira sa Zvezdinim prvotimcima, kada je u kineskoj ligi bila proglašena prinudna pauza zbog koronavirusa.

Trenutak za to je nikada bolji, s obzirom da se Crvena zvezda sprema za evropsko proleće i veliki okršaj u dvomeču protiv Milana, a da joj fali iskustvo i pouzdanost u odbrani, naročito na poziciji levog beka. Tošić može da odigra kako na poziciji levog spoljnjeg tako i na poziciji štopera, što bi bila dobitna kombinacija za crveno-bele u ovom trenutku.

Naravno, jedino pitanje jeste da li će iskusni defanzivac pristati na nešto niža primanja zarad igranja u Zvezdi.

Terzić se dotakao i situacije oko dovođenja Veljka Birmančevića, koga su mediji prethodnih dana dovodili u vezu sa Crvenom zvezdom.

- Znate za dogovor sa našim navijačima, koji je usledio posle dolaska Bosančića. Birmančević je sjajan igrač, ali da ne trošimo vreme više na tu priču - objasnio je generalni direktor Zvezde, aludirajući na uslov "delija" da klub ne dovodi bivše igrače Partizana.

Na kraju je bilo reči i o dovođenju krila koje bi donelo, za evropske mečeve, preko potrebnu brzinu u napadu Crvene zvezde. Terzić je rekao da je uprava prinuđena da takve igrače traži među strancima.

- Ja volim da imamo kreativne igrače gore. I na tome radimo. Međutim nama nedostaje brzina, videlo se to u Evropi. Zato je Milojević insistirao na Van La Pari i Garsiji. Nema mnogo brzih srpskih igrača koji su nam dostupni. Takav je Radonjić, ali on vredi 12 ili 25 miliona evra. Moraćemo da se okrenemo strancima - rekao je Zvezdan Terzić.

Autor: redportal.rs

#duško tošić

#pojačanja

#pojačanje

#terza

#zvezda

#zvezdan terzić