Ovo nije očekivao

Nakon saopštenja Teniskog saveza Srbije da je, umesto Nenada Zimonjića, novi selektor Srbije Viktor Troicki, oglasio se Zimonjić, koji je ostao zatečen ovom odlukom.

On se oglasio na svom zvaničnom Instagram nalogu i napisao sledeće:

- Veoma sam iznenađen sa odlukom igrača da me smene sa pozicije selektora Dejvis kup tima Srbije! Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji, sa čime su svi igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata javnog konkursa. Nakon isteka roka za prijavu, 24. oktobra, saopšteno mi je od strane Teniskog saveza Srbije da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove za novog selektora. U prilog tome idu odlični rezultati reprezentacije Srbije koji su postignuti za vreme mog mandata (od 2017. do 2020. godine), sjajne atmosfere u timu, kao i moje znanje i iskustvo stečeno tokom 26 godina nastupanja za reprezentaciju.

- Telefonskim pozivom 1. novembra Viktor Troicki me je obavestio da su igrači imali sastanak tog dana u Parizu i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga zašto me smenjuju. Napominjem da igrači nisu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o eventualnom problemima, nezadovoljstvu ili o mogućoj promeni selektora.

- Tokom svih ovih godina trudio sam se da pomognem svim našim igračima i budem im podrška u svakom trenutku, ne samo na Dejvis kup takmičenjima, već i u svakoj situaciji (imao sam odličnu komunikaciju sa svima, podržavao ih, pratio njihov razlog i bio uvek tu za njih da im pomognem) - napisao je Zimonjić.

Celu izjavu možete pročitati u objavi ispod:

View this post on Instagram

A post shared by Nenad Zimonjić (@nenadzim)

IZVOR: IG / @nenadzim

Autor: redportal.rs

#nenad zimonjic

#tenis

#teniski savez srbije

#viktor troicki selektor