Ako porazi Karlosa Alkaraza osigurava Novaku prvo mesto na ATP listi

Kako prenosi portal Mondo, Danil Medvedev je u februaru i junu 2022. godine uspeo da sruši Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste, ali sada je upravo visoki Rus najveća nada srpskog tenisera da može da ostane na čelu svetskog tenisa. On igra u fantastičnoj formi, ređa pobede i stigao je do polufinala turnira u Indijan Velsu

Uspeo je u svom meču četvrtfinala da lagano dobije Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 7:5 i tako zakaže polufinalni meč sa Amerikancem Frensisom Tijafom, koji je u četvrfinalu bio bolji od Kamerona Norija 6:4, 6:4. 

Ono što je Novaku Đokoviću potrebno na ovom turniru je da ga Karlos Alkaraz ne osvoji, jer ako se to ne desi Srbin će ostati na vrhu i narednog ponedeljka će otpočeti 381. nedelju na vrhu ATP liste. Do sada je mladi Španac preslišao redom Tanasija Kokinakisa, Talona Grikspora i Džeka Drejpera, a četvrfinale igra sa Feliksom Ože-Aljasimom dva sata posle ponoći. 

Ipak s obzirom na to kakva je forma Danila Medvedeva i kako inače igra na tvrdim podlogama Rus ima najveće šanse da zaustavi Alkaraza.

Autor: Mondo.rs

#Danil

#Indian Vels

#Novak Đoković

#atp lista

#karlos alkaraz

#medvedev

#nole

#novak

#prvo mesto

#đoković