Crno-beli dočekuju špansku Baskoniju

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova dočekuju ekipu Baskonije u okviru 19. kola Evrolige.

Crno-beli su nakon 4 pobede u elitnom evropskom takmičenju doživeli poraz na gostovanju u Tel Avivu protiv ekipe Makabija, a večeras u rasprodatoj Areni žele da se vrate na pobednički kolosek.

Foto: Marijana Vasiljević/redportal.rs

Nakon povratka iz Izraela trener Partizana Željko Obradović izjavio je:

- Stigli smo s puta pravo na trening. Ono što može da se uradi za jedan trening to je da se malo uradi analiza i da se postavi utakmica sa Baskonijom. Nekon velikog rada ne može da bude, nego upravo da radimo na način kako se inače radi na dan utakmice. Više pokazivanja detalja. Igrali smo protiv Baskonije u drugom kolu, sećamo se kako smo igrali i kako smo imali lepu šansu da pobedimo ali smo na žalost izgubili. Ništa se to previše nije promenilo, s tim da smo i mi i oni uigraniji nego tada. Njihov način igre je različit u odnosu na ono što smo imali sinoć. Imaju dosta toga postavljenog za šutere, dosta kretnji bez lopte i izlaska iz blokada i nakon toga skok šuta. Dosta šuteva za tri poena i nakon toga skok u napadu. To su najbitnije stvari o kojima moramo da vodimo računa i koje moramo kroz ovaj trening i sutra ujutru da pripremimo ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu - istakao je Obradović.

Foto: Marijana Vasiljević/redportal.rs

Dante Egzum pred večerašnji meč poručuje:

- Biće veoma teška utakmica kao i svaka u Evroligi. Vratili smo se u Beograd i naša je želja da odbranimo domaći teren, to jest da se vratimo pobedama. Svesni smo da smo prvu utakmicu protiv Baskonije trebali da dobijemo ali nam je izmakla iz ruku. Naša situacija je da moramo imati kratkoročno pamćenje bilo da je velika pobeda ili težak poraz, moramo da se fokusiramo na to da u sledećem meču dođemo do trijumfa - istakao je Egzum.

Crno-beli u dosadašnjem toku sezone imaju skor od 8 pobeda i 10 poraza i nalazi se na 11. mestu na tabeli, dok večerašnji rival ima skor od 11 pobeda i 7 poraza i zauzima 6. mesto na tabeli Evrolige.

Autor: redportal.rs

#baskonija

#evroliga

#kk partizan