Crno-beli prekinuli pobednički niz

U 18. kolu Evrolige, Partizan Mozzart Bet je izgubio na gostujućem terenu od Makabija sa 90:81 (24:13, 22:26, 18:14, 26:28)

Nakon serije od četiri pobede u Evroligi, Parni valjak je stao u Tel Avivu. U 18. kolu Evrolige, Partizan Mozzart Bet je na gostovanju izgubio od Makabija sa 90:81. Na startu meča, domaći tim je agresivnom igrom došao do početne prednosti koju su crno-beli potom pokušavali da stignu tokom čitave utakmice.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Posle 10 minuta igre, Makabi je imao +11, da bi do odlaska na petnaestominutnu pauzu između druge i treće deonice Partizan Mozzart Bet prišao na sedam poena zaostatka.

U drugom poluvremenu, domaći tim je povećavao prednost nekoliko puta, ali se crno-beli nisu predavali, već su nekoliko puta prilazili na -6. Nakon trojke Kevina Pantera, rezultat je bio 83:77, da bi u napadu domaćih kapiten Partizana ukrao loptu Lorencu Braunu, ali je potom njegov šut za tri poena ostao na obruču, nešto više od 90 sekundi pre kraja utakmice. Na drugoj strani, Dibartolomeo je pogodio trojku čime je konačan ishod meča odlučen.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio:

- Želeo bih da čestitam Makabiju na večerašnjoj pobedi. Veoma agresivno su počeli meč, poštujemo to, ali smo i mi veoma loše započeli utakmicu. Početak utakmice bio je veoma loš po nas, pokušali smo, borili smo se, ali nedovoljno da preokrenemo meč. Poenta je što znamo kako Makabi igra, hteli smo da pripremimo meč kao u prvoj utakmici u Beogradu. Neke stvari su bile korektne, neke nisu. Veoma sam nezadovoljan kako smo donosili odluke u napadu, puno izgubljenih lopti i gledajući statistiku, imamo 13 izgubljenih lopti i samo 10 asistencija. Nemoguće je da dobijete utakmicu u Evroligi sa takvom statistikom, sa ovoliko izgubljenih lopti bez razloga i u situacijama kada je to bilo nepotrebno. Dali smo im mogućnost da trče i postignu lake poene i tu je utakmica bila gotova - poručio je Obradović.

Crno-beli se sutra vraćaju u Beograd a već u petak, 13. januara od 20:30 Partizan Mozzart Bet u Štark areni dočekuje Baskoniju.

Makabi

Adams 5, Braun 21, Boldvin 21, Martin 13, Menko, Sorkin 5, DiBartolomeo 5, Hilijard, Koen 4, Holins, Nibo 10, Kolson 19

Partizan Mozzart Bet

Vukčević, Ledej 15, Avramović 15, Panter 22, Smailagić, Papapetru 2, Egzum 17, Naneli 2, Lesor 5, Trifunović 3, Anđušić, Madar

Autor: kkpartizan.rs

#Poraz

#evroliga

#makabi

#partizan