Povratak na mesto gde je sve krenulo

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je stigao u Australiju gde će igrati u Adelejdu, na mestu gde do sada nije nastupao, kako bi se pripremio za Australijan open. Turnir počinje 1. januara i biće odlična uvertira za prvi grend slem sezone, a Đoković se oglasio po dolasku u ovu državu.

Prošle godine je posle dugog natezanja, suđenja i pobede pred sudskim organima na kraju proteran iz države direktnom odlukom ministra za imigraciju Aleksa Houka. Sada su ga po dolasku u Adelejd australijski mediji zapitali da li je zaboravio na sve što mu se desilo prošle godine?

Ne možete da zaboravite te događaje, to je jedan od onih događaja koji ostaje sa tobom celog života. Ipak ja moram da nastavim dalje, a to što sam došao u Australiju govori o tome kako se osećam kada je ova zemlja u pitanju.

On je još jednom ponovio da mu je Australijan open omiljeni turnir i da se nada da će posle svega i pored svega navijači ponovo biti uz njega kada krene da igra. 

Nadam se da će sve biti pozitivno, ali naravno da to nije nešto što mogu da predvidim. Ovo je moj ubedljivo najbolji grend slem, osvojio sam ga devet puta.

Po dolasku u Adelejd on je šokirao teniski svet pošto je odlučio da prekine dugogodišnju uspešnu saradnju sa Ulisesom Badiom, svojim fizioterapeutom i da zaposli poznatog Italijana Klaudija Cimalju. On se pojavio na prvom treningu srpskog tenisera u Adelejdu.

Autor: Mondo.rs

#Adealaid

#Grand Slam

#Novak Đoković

#adelejd

#atp

#australian open

#australija

#nole

#novak

#turnir

#đoković