Posle susreta dva velikana, Juventus se vraća kući sa osvojena 3 boda

Fudbaleri Juventusa ubedljivo su pobedili u gostima ekipu Barselone rezultatom 3:0 (2:0) i tako preuzeli 1. mesto od Katalonaca, koji su do ovog kola imali maksimalnih 15 bodova.

Bila je ovo prava poslastica za ljubitelje fudbala širom sveta, jer su upravo na duel 2 velikana i najveća fudbalska rivala čekali čak 947 dana! Na terenu je bio bolji Kristijano Ronaldo koji je zabeležio 2 gola i tako napunio protivnički gol.

On je pogodio oba puta iz penala, dok je 3. pogodak postigao MekKeni. Juventus je održao čas fudbala Barseloni u prvih 45 minuta i revanširao se za isto iz 1. duela.

U 13. minutu, Ronald Arauho je oborio Kristijana Ronalda, sudija je pokazao na belu tačku, bez provere sa VAR sobom. Portugalac je bio precizan sa 11 metara za 0:1. Samo 7 minuta kasnije, novi šok za Barsu. Kuadrado je centrirao, a MekKeni probušio Ter-Štegena, sam sa 5 metara za veliku prednost od 0:2.

Tek što je počelo 2. poluvreme, novo iznenađenje za Barsu. Klemen Lengle je nespretno igrao rukom, glavni sudija je poslušao signalizaciju iz VAR sobe i pokazao na belu tačku, nakon pregledanog snimka. Kristijano Ronaldo je ponovo preuzeo odgovornost i opet je bio precizan za ogromnih 0:3.

Ovom pobedom se Juventus revanširao Barseloni za poraz u prvom duelu 0:2, kada je Kristijano Ronaldo propustio utakmicu zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Takođe, pobedom na gostovanju u Barseloni Juventus je preuzeo 1. mesto u grupi zbog boljeg skora u međusobnim duelima. To znači da će tim iz Torina biti povlašćen u nokaut fazi, a da Barselona može da dobije težeg rivala.

Autor: redportal.rs

#Barselona

#Mesi

#fudbal

#juventus

#liga sampiona

#ronaldo

#utakmica