Instagram objava bi srpskog plejmejkera mogla puno da košta

Situacija u Virtusu iz Bolonje daleko je od idilične. Nakon mlakih rezultata u toku cele sezone i posle 4 uzastopna poraza na domaćem terenu u italijanskoj ligi trener Saša Đorđević dobio je otkaz.

A samo pre godinu dana uprava je uložila ogroman novac, dovela trenera Đorđevića i srpski dvojac na mestu plejmejkera, sastavljen od Miloša Teodosića i Stefana Markovića. Očekivalo se da Virtus vrlo brzo zasija starim sjajem i domogne se Evrolige.

Mnogi smatraju da je reakcija uprave preterana i da je uprkos 4 uzastopna poraza u ligi, Đorđević zaslužio da mu se da produženo poverenje zbog sjajnih rezultata u okviru Evropkupa.

Jedan od njih je svakako i bivši srpski reprezentativac Stefan Marković, koji je na Instagramu u danu kada je objavljeno da je Đorđević otpušten postavio kontroverzni stori.

IZVOR: TW / @Carchia

On je, naime, okačio skrinšot vesti o Đorđevićevom otkazu uz komentar:

- Kada ljudi koji nemaju pojma o košarci donose odluke.

Kako piše italijanski Tutosport, Marković je u lošim odnosima i sa mnogim saigračima. S obzirom na ovaj ispad prema upravi kluba, deluje da je rastanak neminovan.

Nagađa se da je potencijalni razlog rastanka sa Đorđevićem i njegovo odlaganje debija Belinelija, koji se vratio u Italiju iz NBA.

Što se tiče Miloša Teodosića, otkaz je manje realna opcija s obzirom na sumu novca koji bi morao da mu bude isplaćen, mada je upitna i njegova budućnost u Virtusu. Naime, Miloš je pre 2 leta odluku da zaigra u Bolonji doneo upravo zbog toga što je smatrao da će Saša Đorđević igrati glavnu ulogu u ovom projektu.

Ostaje da vidimo kako će se situacija razvijati, a to bi pre svega moglo da zavisi od toga ko će biti Đorđevićev naslednik na klupi Virtusa. U medijima se kao potencijalni kandidat za ovo mesto pominje čak i Željko Obradović, kao i Serđo Skariolo.

Autor: redporta.rs

#Kosarka

#bolonja

#djordjevic

#saša đorđević

#stefan markovic

#teodosic

#virtus