Crno-beli žele da se vrate na pobednički kolosek

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova dočekuju Makabi u rasprodatoj Štark Areni.

Ponos Izraela očekuje pakao u Areni s obzirom su sve karte rasprodate i da je proširena tribina sa južne strane i pušten u prodaju dodatni kontigent karata.

Pred večerašnji spektakl trener crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Sinoć je nakon 13 dana bio prvi trening gde smo imali situaciju da radimo pet na pet. Posle utakmice sa Panatinaikosom, a pre Borca smo imali trening na kom se povredio Dante Egzum i to je bilo to. Posle smo imali Olimpijakos gde smo imali prvo 9 a potom 8 igrača na treningu i bilo je nemoguće raditi. Vratili smo se u trening i to je prva stvar pred Makabi. A Makabi je poznat, oni igraju tipično onako kako igraju godinama. Imaju mnogo igre u tranziciji, mnogo izolacije i mnogo igre jedan na jedan. U tome je suština naše utakmice, da zaustavimo ta dva segmenta igre. Prvo tranziciju uz ofanzivni skok, potom izolaciju i igru jedan na jedan. Ako to budemo uspeli, imamo šansu da odigramo dobru utakmicu. Naravno, uz sve ono što treba da uradimo u napadu, a to je strpljenje koje nas je krasilo u velikom broju utakmica. Ekstra pas i poštovanje nekih principa i onoga što postavimo pred utakmicu. Tada bismo imali šanse da dobijemo meč - istakao je Obradović. 

Uroš Trifunović pred utakmicu protvi Makabija izjavio je:

- Očekujem da igramo agresivno od samog starta. Napokon smo se skupili svi, što zbog reprzentacije što zbog povreda. Nadam se da ćemo iskoristiti domaći teren i punu Arenu da dođemo do pobede protiv velikog rivala kao što je Makabi - poručio je Trifunović. 

Prenos utakmice možete gledati na kanalu Sport klub1.

Autor: redportal.rs

#evroliga

#kk partizan

#makabi