Vezista do kraja karijere u Zvezdi

Srpski pasoš već ima, a imaće i priliku da se upiše među fudbalere koje stadion Rajko Mitić nikada neće zaboraviti. Mada je Gelor Kanga i do sada imao momente za pamćenje. Golove Krasnodaru, Partizanu, sad nedavno Ferenvcarošu... I po svemu sudeći biće ih još, pošto je lucidni vezista iz Gabona potpisao novi ugovor kojim se Crvenoj zvezdi na vernost obavezao sve do 2025. godine, piše Mozzartsport.com.

Prethodni je isticao sledećeg leta što je značilo da bi 32-godišnji Kanga već u januaru mogao da slobodno pregovara o angažmanu u nekom novom klubu.

Ovako, nije nemoguće da će Kanga završiti karijeru u Ljutice Bogdana, jer će 1. septembra 2025. proslaviti 35. rođendan. Za sada mu se godine ne vide, ove sezone je glavni organizator igre crveno-belih, a uspeo je i da na 19 utakmica postigne sedam golova i namesti još tri. Onaj protiv Ferencvaroša za 4:1 svakako mu je bio najlepši od leta.

Sve skupa, Kanga je za Crvenu zvezdu – računajući tu i prvi mandat od leta 2016. do januara 2018. godine – odigrao 163 utakmice, postigao 31 gol i asistitrao za još 44 pogodaka. U vreme kada igrači beže u inostranstvo na prvu ponudu to je učinak za poštovanje.

Sa ovim novim ugovorom sasvim je izvesno da će se Kanga pridružiti i probranom klubu igrača koji su u 21. veku odigrali više od 200 utakmica za crveno-bele.

Autor: Mozzartsport.com

#kanga

#novi ugovor

#zvezda