Novinar hteo ekskluzivu, ali Đokoviću se nepoštovanje nije dopalo

Kako prenosi portal Mondo, završeno je još jedno izdanje Lejver kupa, teniskog spektakla koji se ove godine održavao u Londonu. Novak Đoković je u nedelju zabeležio poraz od Feliksa Ože Alijasima, kada je zabrinuo svoje brojne fanove. On je igrao u bolovima, pokušavajući da donese pobedu timu za koji je po poslednji put nastupao i Rodžer Federer.

Nije u tome uspeo, a posle meča je otkrio i kakva povreda ga muči, kao i zbog čega je to verovatno slučaj. No, Novakovo učešće Federerovom oproštaju od tenisa bilo je dovoljno uspešno posle više meseci pauze. A potom je Đoković imao još šta da kaže na temu njegovih najvećih rivala.

I dok je izjava Federera po završetku Lejver kupa naterala mnoge da posumnjaju da će Švajcarac još igrati tenis, Đoković je za španski Kadena ser govorio o ovom neobičnom takmičenju, da bi potom dobio iznenađujuće pitanje:

Mislim da je ovo bilo nekoliko emotivnih dana, zbog Rodžerovog zbogom i osećali smo sjajnu energiju njegovog oproštaja. On je jedan od osnivača Lejver kupa, tako da mislim da je to bio sjajan način da se oprosti od tenisa. Ovo je jedinstveno takmičenje, zabavljamo se zajedno. Jako sam srećan što sam bio deo Tima Evrope. Izgubili smo nažalost, ali mislim da je ovo bila fantastična nedelja koju ću dugo pamtiti.

Potom je usledilo pitanje španskog novinara ko je sada njegov najveći rival na ATP turu kada nema Federera. Da li je to možda Karlos Alkaraz, novi najbolji teniser sveta i šampion US opena? Ovo pitanje je ipak iznenadilo Đokovića. On je očito smatrao da je odgovor očigledan, pa čak i da bi bilo nepoštovanje reći da je 19-godišnjak protiv kog je odigrao jedan meč u karijeri njegov najveći rival.

Na šta je odgovorio Đoković:

Pa... Nadal je još uvek tu. Zar ne? Očigledno, to je i dalje Rafa, dok god on igra, on je moj najveći rival.

Autor: mondo.rs

#atp

#lejver kup

#lista

#novak

#novinari

#pitanje

#đoković

#Španija