Posle 22 godine Evroliga je dobila novog predsednika

Legendarni košarkaš Dejan Bodiroga stupio je na dužnost prvog čoveka Evrolige, a jedna od prvih stvari koje je uradio bilo je obraćanje Udruženju igrača Evrolige.

U njemu je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore istakao da želi da elitno evropsko takmičenje tokom njegovog mandata pređe na viši nivo, piše N1.

Evroligom je od 2000. godine predsedavao Španac Đordi Bertomeu, a sada će je voditi trofejni košarkaš iz Kleka i njegov saradnik Maršal Glikman, koji će se pre svega baviti poslovnim i finansijskim pitanjima.

- Posle 22 godine došlo je vreme da Evroligu odvedemo na novi nivo. Ovo je novi početak, a ELPA je osnov evolucije našeg takmičenja. Igrači su zvezde ovog sporta, mi ćemo nastaviti da radimo na tome da budu što je moguće prepoznatljiviji i zastupljeniji – na terenu i van njega. Želimo vam mnogo zdravlja i uspešnu sezonu - izjavio je Bodiroga u obraćanju igračima.

- Glas igrača mora biti važan. Navijači plaćaju da bi vas gledali kako igrate. Žele da osete vezu sa igračima, to će nam biti veoma važno - kazao je Glikman.

Nova sezona Evrolige, u kojoj će nastupati i srpski predstavanici Crvena zvezda i Partizan, počinje šestog oktobra. U direktnim prenosima moći ćete da je pratite na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Autor: rs.n1info.com

#Predsednik

#dejan bodiroga

#evroliga

#obracanje