Ovaj igrač je protiv Genta igrao povređen i rizikovao karijeru zbog Zvezde

Crvena zvezda će večerašnji meč protiv Hofenhajma morati da odigra bez Mirka Ivanića. To je javnosti saopštio trener Dejan Stanković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

- Bio sam sa doktorom, da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Nije uopšte prijatna situacija. Neću moći da računam na Kataija, Ivanića i Rodića. Što se tiče Gobeljića, on se priključio timu. Videćemo da li je spreman i za koliko minuta. Opet smo u deficitu sa igračima, ne želim da to bude alibi. Ali ne prija kada se desi ovako nešto pred važnu utakmicu. Siguran sam da ćemo izvući maksimum. Ova utakmica nam donosi mnogo - rekao je Stanković.

Foto: pink.rs

On je nagovestio da je vrlo moguće da će još jedan igrač biti van stroja za utakmicu protiv Nemaca, a to je Aleksa Vukanović. Naime, iako bez simptoma, sumnja se da je Vukanović pozitivan na koronavirus. Nalazi se u izolaciji i čeka potvrdu PCR testa.

S obzirom na odsustvo Rodića i Kataija, kao i rovitost Gobeljića i kange, jasno je da će Crvena zvezda i na ovom meču biti desetkovana.

Stanković je situaciju sa Ivanićem detaljnije pojasnio, rekavši da on već duže vreme vuče povredu lista, ali da je situacija sada takva da praktično ne može ni da hoda.

- Stegao je zube protiv Genta. Igrao je sa bolovima u listu, dao je sve što je imao u Belgiji. Situacija se pogoršala. On ne može fizički da istrči na teren. Protiv Genta je mogao. Znao je da je povređen, ali je svesno rizikovao i igrao. Ovo su momci koji su spremni da rade na svoju štetu. To stalno ponavljam. Spremni su da daju sve, ali sve što nas je zadesilo ne treba da bude alibi - objasnio je Zvezdin trener

Dejan Stanković je upozorio da je Hofenhajm favorit u kom god sastavu se pojavi u Beogradu, kao i da je siguran da Nemci neće kalkulisati, već odigrati utakmicu maksimalno angažovano. Međutim, kako je rekao, kadrovski problemi ne mogu biti, nisu i nikada neće biti alibi za Crvenu zvezdu.

Na kraju je na pitanje o formaciji i sastavu za večerašnji meč odgovorio da se o tome još razmišlja i da su sve opcije otvorene.

- Poremetilo nas je ovo sa Aleksom. Videćemo, idem sad dole da radim i vidim sve opcije. Šta se gubi, a šta dobija. Moguće je da ćemo promeniti formaciju - zaključio je Stanković.

Autor: redportal.rs

#crvena

#dejan

#hofenhajm

#ivanic

#mirko

#stankovic

#zvezda