Borba za 1. mesto može da počne 💪🏻

Fudbaleri Crvene zvezde i Hofenhajma večeras od 18.55 č. na stadionu Rajko Mitić igraju utakmicu 5. kola Lige Evrope. Meč koji može da odredi ko će sa koje pozicije dočekati proleće. Nemci imaju prednost iz meča u Nemačkoj, i sada se tek vidi koliko im je značio gol u nadoknadi vremena. Bilo kako bilo, borba će večeras biti žestoka.

Od njihove prve utakmice mnogo toga se promenilo. Zvezda igra mnogo bolje, spremnija je taktički, ali i fizički. Jesen je duga, mnogo utakmica je iza igrača oba kluba, umor je evidentan. Ali to daje priliku da se iskoristi širok roster oba tima. Tako u Zvezdi šansu dobro koriste mlađi igrači.

Utakmica će biti u mnogome drugačija od one protiv Genta, ali se očekuje da Dejan Stanković sa istom zadnjom linijom izađe na teren. Samo što Degenek neće imati istovetnu ulogu kao u Belgiji. Jer nema Vukanovića, a i protivnik nije isti. Hofenhajm je tim koji napada drugačije od Genta i to će večeras zahtevati drugačiju postavku Zvezde.

Ne bi iznenadilo da Stanković meč započne sa Sanogom i Njegošem na sredini terena. Sanogo se vratio posle odrađenih kartona, dok je Njegoš pokazao da je u usponu forme. Taj dvojac se može suprotstaviti Nemcima. Ali Sanogo bi morao brže da rešava neke situacije kako bi manje ulazio u probleme. Ukoliko Kanga ne započne meč, na njegovom mestu igrao bi Nikolić, koji je jako plemenit igrač.

Ben i Falčineli su zacementirani, dok bi Gavrić mogao da bude igrač Dejana Stankovića za revašanje utakmice. Nešto kao Njegoš protiv Genta. Jer mladi igrač po krilu može da odgovori zadatku da se bekovi Hofenhajma jako napadnu, a u igri 1 na 1 je bolji od Spiridonovića.

Zvezda večeras mora da igra uže, napadi Hofenhajma više idu kroz sredinu. Zato dodavanja kroz srce terena moraju da se svedu na minimum, jer i Milunović u najboljem izdanju ne može 90 minuta da izdrži svaki pritisak. O Borjanu ne treba trošiti reči. Mirnoća na centaršutu je nešto što će ulivati sigurnost svima na terenu u crvenom dresu. Borjan je namestio nogu i postao moderni evropski golman, a to će večeras trebati Zvezdi. Da se Nemcima odgovori nemačkom igrom.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#crvena zvezda

#fudbal

#hofenhajm