FIBA se hitno oglasila

Srbija je pobedila Grčku u prepunoj "Areni", a navijači su napravili pravi spektakl u kvalifikacijama za Mundobasket. Zbog toga se FIBA hitno oglasila i otkrila da je postavljen novi rekord.

Meč u srpskoj prestonici gledalo je 19.150 ljudi, pa je ta utakmica postala najgledanija u evropskim kvalifikacijama za Mundobasket. I po tome ćemo pamtiti veliku noć na Novom Beogradu, a ne samo po trijumfu koji Srbiji zadržava otvorena vrata plasmana na Svetsko prvenstvo 2023, piše Mondo.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nikola Jokić i Janis Adetokumbo pravili su šou na parketu. Nikola je izvodio majstorije, njegova trojka preko superstara Grčke podigla je dvoranu na noge. Uradio je to u svom stilu, sa jedne noge, čuvenim "Sombor šafl" potezom koji je patentirao u NBA ligi. Na drugoj strani je Janis spektakularnim zakucavanjima terao publiku da mu aplaudira.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Koliko je svima značila podrška sa tribina moglo je da se vidi i po izjavama. "Bila je čast igrati pred svojim narodom, dali su nam ogromnu energiju. Bilo je tu dosta velikih imena i ljudi iz sporta, bilo nam je važno da slavimo", rekao je Jokić posle svog najboljeg nastupa u dresu Srbije. Kako nas samo uzbudljive nedelje čekaju!

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#Arena

#Srbija

#gledaoci

#reprezentacija