Svečan oproštaj održaće se na Dorćolu

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigraće u subotu meč protiv Italije u okviru 1. kola turnira Srbija 2022.

Upravo na tom meču od reprezentativne kapice i publike oprostiće se Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

O svečanom oproštaju govorio je dugogodišnji Filip Filipović:

- Bolji oproštaj nisam mogao ni da zamislim, od debija u Kranju 2003. do Olimpijskih igara u Tokiju prošlo je 18 godina, doživeo sam punoletstvo u reprezentaciji i na najlepši mogući način diplomirao - izjavio je najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović.

Foto: redportal.rs/M.V

Kapiten dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona, čovek koji je sa državnim timom Srbije osvojio rekordnih 35 medalja na velikim takmičenjima, od čega 26 zlatnih, oprostiće se u subotu uveče na meču protiv Italije na spektaklu Šestorica veličanstvenih.

- Biće tu i Bane Mitrović, još nismo uspeli da ga ubedimo da se i on oprosti. Protivnik u ovom trenutku neće biti u prvom planu koliko zaista naš oproštaj, odnosno četvrta četvrtina koja je planirana za nas. Do tada ćemo imati priliku da uživamo u utakmici A reprezentacije Srbije, a onda dolaze ovi "matorci", još osam minuta ćemo "dosadjivati", a onda ćemo pozdraviti sve ljude koji će doći, naravno i one kraj malih ekrana - rekao je Filipović Tanjugu.

- Spektakl je zagarantovan, šta će da se desi ne mogu ni ja da pričam jer sama reč oproštaj i meni i momcima budi emocije. Ovo je zaista kraj, želimo da taj trenutak podelimo sa najužim krugom prijateljima, familijima, emocija će se sigurno osetiti i unapred ću da se se izvinim za sve što će se desiti. To je ipak nešto što je ne samo obeležilo naše karijere, nego i ceo naš život - emotivno ističe Filipović.

Meč je zakazan u subotu u 21.00 čas na Dorćolu, a sve karte su rasprodate.

Autor: mondo.rs

#filip filipovic

#oprostajna utakmica

#vaterpolo