Fudbal postaje nešto što niko ne želi da gleda

Jasna su pravila i procedure, jasna je i ustaljena praksa koja postoji, ali povremeni izuzeci od tih pravila je upravo ono što ih čini vrednim poštovanja. Dušu i žar su fudbalu krenuli da uzimaju video tehnologije. Više nema poštenog radovanja, mora da se čeka i po nekoliko minuta da VAR donese odluku, a sada ovakve odluke dodatno urušavaju fudbal kao najpopularniju igru na svetu.

Naime, Disciplinska komisija La Lige odlučila je da Mesija kazni (?!) sa 600 evra zbog načina na koji se oprostio od verovatno najvećeg igrača svih vremena - Dijega Armanda Maradone. Kao što se i na naslovnoj slici može videti, Mesi je nakon gola protiv Osasune za konačnih 4:0, skinuo dres Barselone ispod kog je bio dres Njuelsa sa brojem 10.

Taj dres je Maradona nosio na svom debiju za Njuels Old Bojse, inače Mesijev omiljeni klub u Argentini. Mesi je sa svojim ocem prisustvovao tom meču, a legendarni dres Mesi je nabavio tek 2018. godine od jednog kolekcionara.

Jasno je da postoje kazne za skidanje dresova, ali kazniti za to što se neko oprašta od ikone sporta, kao i od nekog ko je ostavio dubok trag u istoj toj ligi, to je van svake granice zdravog razuma.

IZVOR: YT / LaLiga

Autor: redportal.rs

#Barselona

#Maradona

#Mesi