Crvena zvezda pred Hofenhajm konačno počinje da kompletira tim

Povremeni reprezentativac Srbije i standardni levi bek Crvene zvezde Milan Rodić je negativan na koronavirus, kako je utvrđeno poslednjim PCR testom u toku jučerašnjeg dana. Posle 4 propuštene utakmice Rodić će najzad biti na raspolaganju Dejanu Stankoviću od sledećeg vikenda.

To znači da su dani sastavljanja kraja s krajem na Zvezdinom levom beku završeni. Naime, stručni štab Crvene zvezde je morao u prethodne 2 nedelje da se dovija na razne načine u popunjavanju te pozicije, pa su tako zamenu za Rodića tražili u Degeneku, Gobeljiću i na kraju čak i Vukanoviću.

Razlog tome jeste činjenica da se Rodić nakon reprezentativnih obaveza vratio u Zvezdin tabor sa manjom povredom primicača, ali i pozitivan na koronavirus, kako je kasnije utvrđeno.

Nakon dva pozitivna testa, on je konačno negativan i s obzirom da nije ima ozbiljnije simptome bolesti, staviće se na raspolaganje trenetu Stankoviću još koliko danas. Međutim, na nesreću navijača Crvene zvezde, procedura ne dozvoljava da on bude u protokolu za meč koji Crvena Zvezda igra u četvrtak protiv Hofenhajma, s obzirom da je prekasno dobio negativan PCR test.

Ali ono što je sigurno, Rodić se vraća i biće u timu već za vikend, kada Crvena zvezda nastavlja sa obavezama u Linglong Tire Super ligi Srbije. Svakako će značiti timu najviše u poslednjoj utakmici Lige Evrope koju će Crvena zvezda odigrati u gostima protiv slovačkog Libereca. Ukoliko Zvezda ne obezbedi prolaz u narednu fazu na sutrašnjem meču protiv Hofenhajma, ta utakmica će biti odlučujuća za evropsko proleće.

To nije kraj dobrim vestima koje su juče zatekle Dejana Stankovića, s obzirom da će Gelor Kanga i Marko Gobeljić, iako roviti, ipak biti spremni da nastupe na meču protiv Hofenhajma, koji će biti odigran u četvrtak od 18.55 časova na stadionu Rajko Mitić.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / crvenazvezdafk

Oni će meč početi sa klupe, ali ono što je bitno za sve "zvezdaše" jeste činjenica da se nazire kraj najtežem periodu u kojem je Crvena zvezda morala da igra teške odlučujuće utakmice u gustom rasporedu sa potpuno desetkovanim sastavom. Stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem zadržao je čvrsto kormilo u toku oluje i sada se nadaju da će tim uploviti u mirnije vode.

Autor: redportal.rs

#hofenhajm

#levi bek

#rodic

#stankovic

#zvezda