Trener Novaka Đokovića otkrio kakve su šanse za igranje na Grend slemu

Najbolji srpski teniser i 7. teniser sveta Novak Đoković nedavno je osvojio Vimbldon, a sada cela teniska javnost diskutuje o njegovom učestvovanju na poslednjem Grend slem turniru u sezoni US openu.

Amerika od početka godine ne popušta sa rigoroznim merama protiv koronavirusa koje podrazumevaju zabranu ulaska nevakcinisanim licima u zemlju.

Do US Opena je ostalo nešto više od mesec dana, a kako za sada stoje stvari mere se neće menjati.

Foto: AP /Seth Wenig

O tome je govorio i trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević koji je priznao da su šanse za odlazak u Njujork male:

- Oko US Opena ne znam, po meni teško. Veći sam optimista da meni direktor Tomislav Poljak da specijalnu pozivnicu i da ću ja osvojiti Umag, nego da će njega pustiti na US Open. Oni su kao država zatvoreni za nevakcinisane, za sada on ne može da uđe u zemlju. A turnir kao turnir, nema problema s njim - rekao je Ivanišević.

Ivanišević smatra da je Novak pokazao zašto je najbolji teniser na travi:

- Godina je počela katastrofalno, jako loša, teška. I odluka ATP-a da skloni bodove na Vimbldonu je po meni totalno suluda i pogrešna. Ali važna pobeda za njega, trebalo mu je to, pokazao je da je ubedljivo najbolji igrač na travi. Baš mu je trebalo, kad nešto trebaš osvojiti, kad je najteže. On je pokazao tada najbolji tenis - dodao je Novakov trener.

US open se igra od 29. avgusta do 11. septembra, a Novak je prošle godine igrao finale protiv Rusa Danila Medvedeva u kome je propustio šansu da kompletira sva 4 Grend slema sa najprestižnijih turnira.

Autor: redportal.rs

#US Open

#goran ivanisevic

#novak djokovic